Mijn werkwijze

Diëtiste Vanneste

Nathalie

Mijn werkwijze

Ik geef voedingsadvies aan alle leeftijdsgroepen bij:


Gewichtsproblemen (overgewicht, obesitas, bijkomen)

Diabetes (type 1, 2, zwangerschapsdiabetes)

Te hoge cholesterol

Spijsverteringsproblemen

Zwangerschap en borstvoeding

Tijdens de eerste consultatie probeer ik inzicht te krijgen in uw huidig leef- en eetpatroon. Hierin komen verschillende punten aan bod. Ten eerste een wederzijdse kennismaking. Vervolgens wordt een voedingsanamnese afgenomen. Dit betekent dat u zo precies mogelijk probeert aan te geven wat u eet, waar u van houdt en welke voedingsmiddelen die u liever niet eet. Op deze manier kan ik de mogelijke veranderingen aangeven en in overleg met u een dagschema opstellen. Ten slotte bespreken we het vervolg van de begeleiding. Daarom zal ik u vragen stellen over uw eet- en leefgewoonten, sportbeoefening, werk, …enz.  Algemene richtlijnen kan ik u dan meegeven. De eerste consultatie zal ongeveer 1uur in beslag nemen.


· Tijdens de tweede consultatie krijg je van mij een dagschema dat aangepast werd aan uw persoonlijke voedingsbehoeften en voorkeuren.  Tevens wordt dan een uitgebreide dieetlijst en productinfo meegegeven.


· Een opvolgconsultatie (wekelijks of één maal per 14 dagen, naargelang nodig). U krijgt dan de gelegenheid om vragen te stellen en eventuele moeilijkheden te bespreken.  Bijkomende adviezen, tips, recepten worden dan meegegeven.