Mijn visie

Diëtiste Vanneste

Nathalie

Mijn Visie

Diëtist is een paramedisch beroep dat de kennis van de voedings- en dieetleer toepast met als doel het bevorderen, het behoud of het herstel van de gezondheid.


Wat is een “evenwichtige voeding”? Hoe bestrijd je best overgewicht? Gelden voor een kind en volwassene dezelfde voedingsregels? Kan gezond ook lekker zijn? Allemaal vragen die de meeste mensen interesseren. In de media horen we of lezen we bijna dagelijks iets over gezonde voeding. Helaas krijgen we regelmatig tegenstrijdige zaken te horen. Welke informatie is juist?

Daarbij kan ik u helpen om antwoorden te vinden op deze vragen.


Mijn taak als diëtiste bestaat erin om je correcte informatie, inzicht te geven en een dieet op maat voor je  uit te werken. Hierbij hou ik rekening met jouw eetgewoonte, lichaamsgewicht, doel dat je voor ogen hebt, energieverbruik, medicatie, werkuren, zakenlunches of sociaal leven.

Dit dieet op maat wordt zo praktisch mogelijk uitgewerkt en is gebaseerd op een gezonde evenwichtige voeding. Het geven van correcte informatie gecombineerd met een goede individuele begeleiding verhoogt de slaagkansen . Dus geen strenge diëten die niet op lange termijn vol te houden zijn, wel haalbare voedingsaanpassingen zodat een blijvend resultaat verkregen wordt..


Een ideaal gewicht is een gewicht waarbij je u goed voelt in je vel en dat je onder controle kan houden zonder op dieet te staan


Kinderen mogen niet op dezelfde manier behandeld worden als volwassenen. Hiervoor geldt een eigen aanpak op maat van de kinderen..